Foto: Fortuna Sittard | Niels van Renen
leestijd +/- 3 m.

Blij verrast was ik, toen Zuyd Hogeschool me vroeg om de gastcolumn te verzorgen van de eerste editie van Zuyd Unlimited in het nieuwe studiejaar. Vooral omdat ik een zwak heb voor jonge mensen die ambitieus zijn en iets willen maken van hun leven. Als student ligt de wereld voor je open. Zo voelde ik me als student in Ankara en New York, maar ook toen ik twee jaar geleden eigenaar van Fortuna Sittard werd.

De club ‒ toen nog uitkomend in de Jupiler League ‒ had door allerlei problemen uit het verleden negen punten in mindering gekregen van de KNVB. Een faillissement dreigde. Ook sportief ging het slecht. Als we 2-0 verloren werd er gezegd: ‘We hebben maar met 2-0 verloren’. Tegelijkertijd had en heeft de club zo veel potentie. Zoiets merk je aan de beleving van de supporters, aan de rijke clubgeschiedenis. Dit speelde een belangrijke rol in mijn besluit om in de club te investeren.

Van bijna faillissement in de Jupiler League naar promotie naar de Eredivisie is een enorme transitie, maar wel een hele mooie

Wat we vervolgens gedaan hebben is duidelijkheid creëren. Niet alleen voor de spelers en begeleidingsstaf, maar ook voor het personeel, de vele vrijwilligers en de sponsoren. En daar hadden en hebben we één gezamenlijk doel bij: van Fortuna Sittard weer een stabiele club maken en deze samen uitbouwen.
De Portugese aanvaller Lisandro Semedo vol concentratie in de thuiswedstrijd tegen PSV.
Foto: Fortuna Sittard | Niels van Renen
Van bijna faillissement in de Jupiler League naar promotie naar de Eredivisie is een enorme transitie, maar wel een hele mooie. Je krijgt opeens te maken met allerlei strikte voorschriften, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, media, financiën, technische specificaties van het stadion en ga zo maar door. Gelukkig heeft de KNVB heeft een Taskforce Promotie die clubs hierbij begeleidt.

Nieuwsgierigheid en lef zijn belangrijke eigenschappen

Als Fortuna Sittard hebben we veel dingen in de praktijk geleerd en lef getoond. Ook voor studenten zijn nieuwsgierigheid en lef belangrijke eigenschappen. Je leert vooral door training on the job. Wees niet bang om te falen. Durf te dromen en groot te denken. En als er een mooie kans voorbijkomt: pak hem aan. No guts no glory!
Isitan Gün, Voorzitter en eigenaar van Fortuna Sittard
Deel dit artikel:

Mensen in dit artikel

Isitan Gün

Isitan Gün

Voorzitter en eigenaar van Fortuna Sittard / Chief Operating Officer Galatasaray / Oog voor kansen / Joggen en lezen

Isitan Gün (1975) had voor zijn middelbare schoolexamen anderhalf uur nodig en is de rest van de tijd blijven wachten totdat de drie uur die ervoor stond verstreken waren, omdat hij bang was dat zijn ouders anders boos op hem zouden worden. ‘I love speed’ is dan ook een uitspraak van Gün die logisch klinkt. Als alumnus (economie) van de bekende Bosphorus Universiteit in Istanbul en afgestudeerd in International Finance aan de City University in New York, is het niet verwonderlijk dat hij is gaan werken bij bekende investeringsmaatschappijen. Zijn passie voor voetbal bracht hem in 2013 tot Chief Operating Officer van de Turkse topclub Galatasaray, die miljoenen fans over de hele wereld heeft. In zijn vrije tijd jogt en leest hij graag. Gün heeft investeringen in diverse bedrijven, doceert Finance aan de Football Business Academy in Genève en is lid van de Dutch Business Association Turkey. Gün is getrouwd en heeft een dochter en een zoon.

Neem contact op: