Editie

Zuyd Unlimited Editie 1

Editie

0

Artikelen

Mensen in deze editie

Zuyd Unlimited gaat onder meer over de mooie dingen die ontstaan in onze Euregio Maas-Rijn en provincie, wanneer kennis, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid bij elkaar komen. Daarbij spelen mensen uiteindelijk altijd een belangrijke rol; mensen die over de grenzen van hun eigen hokjes heen durven te kijken en samen te werken, mensen op zoek naar vernieuwing, mensen die weten dat delen vaak leidt tot meer in plaats van minder en mensen met passie voor ontwikkeling. Wij brengen die mensen graag bij elkaar. Daarom stellen we in elke editie deze mensen nader voor en bieden we de gelegenheid om contact met hen op te nemen om verder te praten, kennis te delen of samenwerking te zoeken.

Koen Savrij Droste

Initiator en projectleider Legal Lab / Advocaat / Sr. docent / Juridisch consultant en ondernemer
Koen Savrij Droste

Toine Diederen

Docent / Biometrie / Natuurkundige practica / Jonge docent / Keeper
Toine Diederen

Annemie Jongen

Teamleider / Accountancy / Curriculum 3.0 / Cultuurroute / Maastricht
Annemie Jongen

Sven Kort

Sr consultant / Innervate / Business koppelen aan techniek / Het nieuwe werken / Sportfietser / Velozine
Sven Kort

Dave Vaessens

Teamleider / Bedrijfseconomie / Digitaal toetsen / 50 jaar bedrijfseconomie
Dave Vaessens

Martijn Zoet

Lector Optimaliseren Kennisintensieve Bedrijfsprocessen / Data-gedreven innovatie / Diepwaterduiken
Martijn Zoet

Dennis Odekerken

Docent / Biomechanica / Aha-moment
Dennis Odekerken

Theo Bovens

Commissaris van de Koning van de Provincie Limburg (Gouverneur) / ‘Limburg maakt Nederland groter’
Theo Bovens

Ruud Ruijl

Eigenaar Creditz / Owen Smith / Schoenentic / Entrepeneur / Sokken en veters
Ruud Ruijl

Paul de Boer

Docent / Vastgoed-management / Facility Management / Duurzaamheid / Young professionals opleiden
Paul de Boer

Ferdinand Bergamo

Docent / Fysiotherapie / Duizendpoot / Internationaal / Italiaanse wijn
Ferdinand Bergamo

Jessica Klement

Adviseur en eigenaar Klement2 Rentmeesters / Makelaar / Cultureel erfgoed / Hart voor Zuid-Limburg
Jessica Klement

Luc Brouwers

Algemeen directeur Fagro / Advisory Board Zuyd / Datamining / Vriendenclub
Luc Brouwers

Roy Broersma

Onderzoeker lectoraat Innovatief Ondernemen / Entrepreneurship Lab / sr. docent en profielcoördinator Small Business / vorst C.V. de Sajelaire
Roy Broersma

Agenda mei t/m oktober 2018

En verder

Slim: de werknemer van de toekomst ontwikkelt zijn soft skills nú

Veel taken die wij in ons dagelijks werken doen, zijn of worden in de toekomst overgenomen door machines of robots. De rol van de professional in zijn werk verandert daardoor sterk. Menselijke eigenschappen, zoals het verlangen om dingen te ontdekken, kennis uit te wisselen, dingen te maken, intuïtie, anticiperen en omgaan met emoties van anderen zijn skills die steeds belangrijker worden. Robots en machines kunnen deze skills niet overnemen. Wie straks het verschil wil maken als werknemer ontwikkelt zijn soft skills nú.


Ook werken aan je soft skills?


Kijk hier welke soft skills je bij Zuyd Professional kunt ontwikkelen, om een waardevolle bijdrage te kunnen blijven leveren aan je organisatie.


Meer weten over soft skills en Zuyd Professional? Bekijk dan deze video.

Professional bepaalt zelf wanneer hij leert

Als professional moet je jezelf blijven ontwikkelen, stilstand is immers achteruitgang. De manier van leren moet wel aansluiten bij de levensstijl van de moderne professional. Vier jaar lang, twee avonden leren is geen optie meer. Zuyd ziet die ontwikkeling ook en past het aanbod daarop aan. Vanaf september kan bijvoorbeeld worden gestart met de vernieuwde deeltijdopleidingen HRM en Bedrijfskunde, die beter aansluiten bij werk- en privésituatie. De opleidingen worden aangeboden onder de naam Business Studies (voorheen: People and Business Management).


Wil je weten of de nieuwe manier van leren ook jou verder kan helpen? Neem dan contact op met het Kennis- en Informatiecentrum: [email protected], of 088-9893000.

Autismerobot KASPAR weet kind te raken

De 2Doc: Scenario's voor een normaal leven vertelt het verhaal van Jonathan die door zijn ASS volstrekt geïsoleerd leeft van zijn leeftijdsgenoten. Zijn ouders en hulpverleners proberen hem zo goed mogelijk te helpen maar niets lijkt te werken. Totdat Claire Huijnen met de door Zuyd Hogeschool doorontwikkelde autismerobot KASPAR voorbij komt…

Om als pas afgestudeerd professional goed voorbereid de arbeidsmarkt te kunnen betreden is praktijkervaring onontbeerlijk. Daarom zijn wij altijd op zoek naar stageplaatsen, onderzoeksopdrachten, afstudeerprojecten, praktijkopdrachten, bijbanen en startersbanen.

Heeft u een vraag of opdracht voor ons en bent u op zoek naar mensen met gloednieuwe kennis en vaardigheden? Neem dan contact op met het Kennis- en Informatiecentrum:

[email protected], 088-9893000 of dien meteen uw concrete vraag in via www.zuyd.nl/voorbedrijven

Gouden Piramide voor Ligne van Zuyd?

Het Lignegebouw in Sittard is genomineerd voor de Gouden Piramide. Deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan inspirerende projecten in de architectuur en gebiedsontwikkeling. Rijksbouwmeester Floris Alkemade is erg te spreken over de nieuwbouw in de Sittardse binnenstad waar Zuyd Hogeschool mede gebruik van maakt.